Om Braruphus

Om Braruphus


__________________________________Braruphus er et stort, lyst og stemningsfuldt hus med mere end 100 års Jubilæum, bygget i år 1911.


Vi erhvervede huset i 1988 og startede det privatejede Opholdssted Braruphus, med det formål, at tilbyde et højt kvalificeret behandlingstilbud til den gruppe borgere, som  kan beskrives som introverte, inadreagerende og særligt følsomme.

Vi har fastholdt målgruppebeskrivelsen i alle år og vi ønsker ved vores tilstedeværelse, at være med til at sikre, at der eksisterer et behandlingstilbud, som er dedikeret og specialiseret til netop denne målgruppe.


Huset har en lang og traditionsrig historie, som et hus med omsorg og venlighed.

Vores originale trægulve genlyder da også af gæstfrihed, aktivitet og mange fodtrin, så vi genkender lydene af at være hjemme i de trygge rammer på Braruphus.


Huset er på over 400m2, fordelt på 2 etager.

Vi har i alt plads til 3 borgere.

I vores små udbygninger har vi et lille værksted og lidt lagerplads.

Vores gamle have er en klassisk og idyllisk landhave og haven danner rammen om grillaftener og boldspil i sommerhalvåret. I den hyggelige gårdhave, nyder vi solen og de lange lyse og lune sommeraftener.


Vi har bestræbt os på at indrette de højloftede og lyse lokaler, så der lukkes så meget lys ind gennem de mange vinduer, som muligt.

Indretningen er gennemgående holdt enkel og neutral og det er gjort for at skabe de trygge og overskuelige rammer, som de fleste lettest kan relatere til og finde ro med at være i.

Renoveringen af huset er foregået med hensyn til husets klasssiske arkitektur og tager sit udgangspunkt i vores ønske om at bibeholde så store dele som muligt, af både stemning og materialer fra tidligere tider, hvor materialekvalitet og holdbarhed var i højsædet.


Vi har den ubrudte udsigt til det åbne landskab, de bølgende kornmarker og den frie himmel, på den smukke kuperede del af nord Falster.

Vi er nabo til den historiske Brarup Kirke, med aner helt tilbage til 1200 tallet.


Mere om Braruphus.

BRARUPHUS, Frihedsmindevej 4, 4840 Nørre Alslev, Tlf. 5443 2580, mail@braruphus.dk, www.braruphus.dk

Copyright foto S.Holmgaard,